Aanhangwagen rijbewijs

 

Om te leren rijden met een aanhangwagen heb je vanzelfsprekend het rijbewijs B nodig. Wat veel mensen niet weten is dat je voor het rijden met een aanhangwagen een geldig rijbewijs BE nodig hebt. Als je regelmatig met een aanhangwagen rijdt voor je werk of met de caravan op vakantie gaat, het is verstandig, en in veel gevallen noodzakelijk, om in het bezit te zijn van het rijbewijs BE. Buiten ons examenpakket is het uiteraard ook mogelijk losse lessen te plannen, om het rijden of manoeuvreren onder controle te krijgen. Zie het als opfriscursus.

Paardentrailer

Met het populairder worden van de paardensport, zien we steeds vaker paardentrailers in het verkeer. Op deze ontwikkeling zijn we ingesprongen en bieden we bijzondere workshops / oefensessies aan. Speciaal voor dit vak opgeleide instructeurs leren je goed en veilig met de paardentrailer overweg te kunnen. Goed, veilig en met vertrouwen!

Nova Verkeersopleidingen geeft lessen met een tandemasser. Dit twee-assige systeem stuurt veel makkelijker dan een aanhangwagen met sturende vooras of enkele middenas. Uiteraard gebruiken we voor deze lessen een krachtige en speciaal voor dit werk geschikte auto.