De eerste rijles

Erg spannend natuurlijk, maar ook erg leuk! Bijna iedereen kan zich zijn eerste rijles nog herinneren. De lesauto komt voorrijden en de instructeur stelt zich voor. Je mag meteen achter het stuur plaatsnemen! Wees gerust, door de dubbele bediening heeft de instructeur de volledige controle over de lesauto. Nu volgt de noodzakelijke uitleg over de lesauto en de bediening. Dan mag je direct het stuur in de hand nemen en wegrijden!

NOVA werkt met vier modules die de leidraad vormen voor de rijopleiding. Je begint met de voertuigbediening en -beheersing, vervolgens worden de eenvoudige verkeerssituaties behandeld, dan de complexe voertuigbediening en -situaties en wordt dit afgesloten met veilige en verantwoorde verkeersdeelname. Wanneer je deze vier modules doorlopen hebt, ben je klaar om op praktijkexamen te gaan.

Bij NOVA werken we het liefst met twee vaste instructeurs per leerling. Natuurlijk is het zo dat je hier zelf inspraak in hebt en dat je dit zelfs op een later tijdstip nog mag en kan veranderen, want wij vinden het erg belangrijk dat jij je prettig voelt bij jouw instructeur of instructrice.

Wij werken met blokuren van 100 minuten om de lestijd zo effectief mogelijk te gebruiken. Je leert zo beduidend sneller dan in twee enkele rijlessen. In overleg zijn uitzonderingen mogelijk. Afhankelijk van jouw aanvangsniveau, aanleg en leertempo wordt de rest van de rijopleiding ingedeeld. Ophaaladressen bevinden zich in de regio Nijmegen en worden van te voren met jou besproken. Wij adviseren om rijlessen ruim van te voren in te plannen op verschillende tijpstippen. Zo kom je nooit een week zonder rijles te staan en kun je kennis maken met verschillende verkeersdruktes.

Wij wensen jou veel plezier met jouw eerste rijles!