De eerste les

Eindelijk is het dan zover, je hebt de knoop doorgehakt en de eerste rijles is ingepland.

De eerste motorrijles start altijd op het oefenterrein. Er staat daar een motor voor jou klaar zodat je lekker rustig kunt beginnen. Op het oefenterrein ga je aan de slag met de Voertuigbeheersing. Je oefent diverse clusters zoals de slalom en de draai met de motor. Zodra je de bediening van de motor echt onder controle hebt, mag je ook onder radiografische begeleiding de weg op naar en van het oefenterrein.

Na het behalen van het certificaat AVB, krijg je voor het eerst rijles op de weg. Tijdens het onderdeel Verkeersdeelneming leer je de theorie in de praktijk om te zetten en leer je diverse verkeerssituaties op de motor kennen. Voor beide onderdelen geldt dat je maximaal met één andere leerling rijles hebt.

NOVA Verkeersopleidingen verwacht jou altijd 10 minuten voor aanvang van de rijles op de rijschool, zodat je op je gemak de motorkleding kunt passen en aantrekken.

Tijdens de rijlessen is de volgende kleding verplicht:

  • gesloten schoenen die de enkels bedekken,
  • motorpak bestaande uit broek, jas en NOVA hesje,
  • handschoenen,
  • helm inclusief helmmutsje.

Mocht je over eigen spullen beschikken, mag je deze natuurlijk gebruiken. Bij NOVA Verkeersopleidingen kun je kosteloos gebruik maken van helm met helmmuts, motorjas en -broek, handschoenen en het NOVA hesje.